Имени дни за месец октомври

3 октомври Свети свещеномъченик Дионисий Ареопагит, епископ Атински
Имен ден празнуват:
Денис, Денислав, Денислава

9 октомври Св. ап. Яков Алфеев. Преп. Андроник и Атанасия
Имен ден празнуват:
Аврам

14 октомври Петковден - Св. Параскева-Петка Търновска
Имен ден празнуват:
Параскев, Параскева, Парашкева, Пенка, Пенко, Петка, Петкан, Петкана, Петко, Петя

18 октомври Свети апостол и ев. Лука. Св. вмчца Злата Мъгленска
Имен ден празнуват:
Златка, Златина, Златко, Златан, Златомир, Лука, Лукан

26 октомври Димитровден
Имен ден празнуват:
Димитър, Димитрина, Деметра, Димо, Дима, Димка, Димитричка, Димчо, Димана, Драган, Митко, Митка, Митра, Митрана, Мита

27 октомври Мъченик Нестор - Миши празници
Имен ден празнуват:
Нестор

28 октомври Св. великомъченица Параскева
Имен ден празнуват:
Параскева, Лъчезар, Лъчезара

30 октомври Св. мъченик Зиновий и сестра му Зиновия
Имен ден празнуват:
Зоран, Зорица, Зорка, Зорница